Nej, jag manar inte picknick (även om det är nog så trevligt) eller att gå på restaurang. Nej, att bokstavligt talat äta ute, i alla fall när det inte öser ner. Vi har fått en hel del sådana kvällar den här sommaren så vi försöker vara så mycket ute det går, när det går.
Att äta ute var ett uttryck jag började med efter att ha läst Hanna Olvenmarks kokbok ”Portionen under tian”. Nyligen köpt jag hennes andra kokbok som fokuserar på ”300- kronorsveckor”, och även om den är bra så gillar jag nog den första ordentligt mycket bättre. Dessutom verkar hon vara en så himla sympatisk person.
Att äta ute är betydligt billigare än att gå på restaurang och nu är det dessutom extra passande med tanke på sommar och Corona osv. Man behöver inte campa för att åka ut i skogen, till en sjö eller liknande med sitt stormkök och laga till lite mat. Man kan faktiskt åka hem igen på kvällen. Betydligt enklare än att packa hela campingkitet, men man får ändå bonusen av att vara ute tillsammans på kvällen, lite äventyr och man kan umgås oavsett om det är med kompisarna eller familjen. Hanna har även skrivit en ”äta-ute-guide” på sin blogg. Kika in om du vill ha tips.