Jag har gjort flera försök till att skapa egna kokböcker och dottern fick en egenpysslad bakbok med favoritrecepten i 18-årsdagspresent. Men vad ska jag göra med min mormors handskrivna skatt? Visst har fler än jag gamla släktrecept liggande i högar? Jag har haft tankar på att göra en fotobok med foton på mina släktingar med tillhörande recept, men från tanke till handling ni vet är vägen ganska lång. Lite lättare kanske det kan gå med den här fina guiden från sajten Moderskeppet. De har många gratiskurser och jag blev så inspirerad av inlägget Skapa en egen kokbok. Är det någon läsare som prövat? Hur tar ni vara på och bevarar den kulturskatt som gamla recept är? Tipsa gärna!
Jag sparar recept genom att lägga upp de på bloggen, som på det sättet blir min egen kokbok.
Bra tips! Då blir de ju sökbara också. Jag har några recept på min blogg men kanske skulle man ha fler där … Får fundera!
Tycker absolut att de ska få bli fler! Både böcket och god mat hör till det bästa i livet.